یارسانمدیا
22 سپتامبر 2024
نویسندە: احمد مرادی
آیت الله سید علی خامنەای دوّمین رهبر جمهوری اسلامی 85 ساله است و در این سن مرگ امری طبیعی میتواند باشد و ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد. اما دهها سال است که خبر وخامت حال آیتالله خامنهای رهبر رژیم اسلامی در شبکههای اجتماعی مرتبط با دستگاه اطلاعاتی و امنیتی رژیم با عکسهایی از ایشان در بستر بیماری به اشتراک گذاشته میشود که گویی مرگش نزدیک است. بی گمان اگر این اخبار صحت میداشت، حالا آقای خامنەای در قید حیات نبود و این شایعات میتواند اهدافی بە دنبال داشتە باشد، اما قبل از بررسی انگیزەهای ارتش سایبری رژیم در این موضوع، لازم است نگاهی گذرا به روند قدرتگیری خامنەای داشتە باشیم.
پیش از درگذشت روح الله خمینی رهبر انقلاب اسلامی، آیت الله حسینعلی منتظری به عنوان جانشین وی انتخاب شد. اما پس از آشکار شدن شکاف بین قائممقام رهبری و سایر سران رژیم، خمینی او را از این سمت برکنار کرد و بدین ترتیب راه را برای رهبری شخص دیگری پس از مرگ او هموار شد. مجلس خبرگان رهبری در جلسه فوقالعاده ۲۳ خرداد ۱۳۶۸، به پیشنهاد هاشمی رفسنجانی، سید علی خامنهای را به عنوان رهبر موقت جمهوری اسلامی انتخاب کرد. در ابتدا صلاحیت ایشان برای رهبری جمهوری اسلامی بسیار بحث برانگیز بود و مورد انتقاد بسیاری از روحانیون و مراجع تقلید شیعه قرار گرفت، زیرا در آن زمان مرجعیت یکی از شروط رهبری بود و خامنه ای به این درجه نرسیده بود، خود ایشان هم اعلام کرد که پختگی لازم را برای این کار ندارد.
اما بعد از بازنگری قانون اساسی جمهوری اسلامی، شرط مرجعیت برای رهبری حذف و همزمان عبارت “ولایت مطلقه فقیه” جایگزین “ولایت فقیه” گردید. بدین ترتیب تمامی موانع تبدیل جایگاه رهبری در جمهوری اسلامی ایران به «ولی امر مسلمین» یا یک دیکتاتور تمام عیار برطرف شد. سید علی خامنەای در این سمت، و با استفاده از قدرت قهری، منتقدان و مخالفان خود را حذف یا به حاشیه رانده و تمامی نهادهای تصمیم گیری را تحت کنترل خویش درآورد و بخش بزرگی از اقتصاد کشور را در اختیار نهادهای غیردولتی تحت مدیریت مستقیم خود قرار داد. استان قدس رضوی، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان حج و زیارت، صندوق توسعه ملی، کمیته امداد و ده ها نهاد و سازمان دیگر از جمله نهادهای زیر نظر آقای خامنەای هستند.
اختیارات سید علی خامنەای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی بی حد و حصر است، او بە اندازە کف دستان خودش فضا برای دخالت دیگران در امور سیاسی کشور باقی نگذاشته است. او گفتار خود را کلام خدا و قدرت و نفوذ خود را بر تمامی شئون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی زندگی خصوصی شهروندان مشروع می داند. سید علی خامنەای صلاحیت قانونی تعیین و نظارت بر سیاست های کلی نظام را دارد، فرماندهی کل نیروهای مسلح بر عهده او است. انتصاب روسای قوه قضائیه، صدا و سیما و ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران توسط ولی فقیه انجام میشود. انتصاب فقهای شورای نگهبان و نمایندگان مجلس خبرگان رهبری با نظارت مستقیم او انجام می شود و اقدامات این نهادها باید در راستای مصلحت رهبری باشد. خارج از این اختیارات به اصطلاح قانونی، او دهها نهاد امنیتی را تحت ف
رمان خود دارد که مسئول سرکوب مردم معترض هستند و این نیروها در قبال جنایات بیشمار خود به هیچکس پاسخگو نیستند.
برای ایرانیان دیکتاتور و ناجی گروه های مسلح خارجی
سید علی خامنەای در دوره ٣٥ سالە حکمرانی کشور را با چالشها و بحرانهای جدی بینالمللی و داخلی مواجە کردە است. ایجاد سازمانهای نیابتی مانند حزب الله لبنان، جیش الشعبی عراق و… و دخالت در امور سوریه و یمن از اولویت های سیاست خارجی رهبر جمهوری اسلامی است. خامنەای از هیچ هزینەای برای تقویت و تسلیح این سازمان ها که توسط اکثر کشورهای غربی تروریست شناخته می شوند، دریغ نمی کند و عملاً پدرخوانده و ناجی آنها شده است. این در حالی است که میلیون ها ایرانی از امکانات اولیه زندگی محروم هستند و رژیم حتی قادر به تامین آب و برق شهروندان نیست.
برنامه بلندمدت دستیابی به تسلیحات هستهای زیر پوشش غنیسازی اورانیوم که ایران را تحت تحریم کشورهای غربی قرار داده و زیانهای سرسامآوری را به اقتصاد کشور وارد کرده است، همه سیاستهایی هستند که مستقیماً زیر نظر خامنەای اعمال میشود. هزینه های مالی و جانی سیاست رهبر مطلقه نظام اسلامی برای ملت ایران سرسام آور بوده و برآورد آثار مخرب آن بر اقتصاد کشور از توان من خارج است.
ایرانیان در قالب جنبشهای اجتماعی متعدد سراسری و نافرمانی مدنی، اعتراضات مسالمتآمیز خود را به گوش نظام رسانده و خواستار تغییر سیاستهای ویرانگر نظام اسلامی شدهاند، ولی تاکنون نتوانستهاند خامنهای و سایر سران نظام را مجبور به تجدید نظر در سیاستهای شکست خورده خود کنند. در عوض، با روایتپردازی معترضان را نوکر بیگانه و آشوبگر خطاب کردە، اعتراضات را بە خشونت میکشند و با برخورد قهرآمیز آنها را سرکوب میکنند. جنبش«زن، زندگی، آزادی» آخرین قیامی بود که پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی در سال 1401 با محوریت زنان به وقوع پیوست. رژیم با تمام توانی که در اختیار داشت دست به سرکوب ظالمانە این جنبش زد، ولی نتوانست آن را خفە کنند و هنوز در شهرها ایران از طریق اعتصاب بازاریان، کادر پزشکی، سایر کارگران و نافرمانی مدنی زنان آزادیخواه که تن بە پوشش اجباری نمیدهند ادامە دارد.
اما در مورد خبر بیماری مرگبار سید علی خامنەای
من فکر می کنم این اخبار تاکنون شایعاتی بودە است که توسط ارتش سایبری رژیم تولید می شد و هدف آن زدودن انگیزه مبارزاتی مخالفان رژیم است، زیرا بسیاری معتقدند که این رژیم با مرگ رهبر خود دچار انشعاب و فروپاشی عمیق خواهد شد. آخرین مورد از ترفند بیماری خامنەای فایل صوتی پزشک معالج وی، علیرضا مرندی بود که گفته بود رهبر جمهوری اسلامی به دلیل بیماری چند ماه بیشتر دوام نمی آورد، اما برخلاف ادعای این پزشک، خامنەای هنوز زنده است و به فعالیت خود ادامه می دهد. اگر هرکدام از این گزارشات در بارە بیماری مرگبار خامنەای صحت میداشت، مدتها پیش بود کە او ما را بە حال خود رها کردە و بە دیار باقی شتافتە بود.
نکته قابل توجه این است که بسیاری از مخالفان خامنهای که برای پایان ولایت او روز شماری می کنند، این پست های هدفمند را لایک و بە اشتراک میگذارند و ناآگاهانه بر خلاف منافع خویش عمل می کنند.
اما اخرین خبر بیماری خامنەای مصادف است حرفهای پسر او مجتبی خامنهای کە در ویدیو اعلام کردە است کە او تدریسش را بدون اطلاع پدرش تعطیل میکند. لازم بە ذکر است کە گزینە مجتبی خامنهای بە عنوان جانشین پدرش در این سالهای اخیر مطرح بودە است و مرگ ناگهانی ابراهیم رئیسی کە بعضیها احتمال میدادند کە برای جانشینی رهبر آماده میشود این احتمال را قویتر کردە است.
تعیین رهبر نظام قانونا بە عهدە مجلس خبرگان رهبری است، ولی اعضای این مجلس همگی عملا انتصابی هستند و طوری مهرە چینی شدەاند کە حافط منافع رهبر نظام باشند. سپاە پاسدارن انقلاب اسلامی کە تحت امر خامنەای است نفوذ خود را در این مجلس گستراندە و این واقعیتها همگی این احتمال را تقویت میکند کە تعیین مجتبی خامنەای بە جانشینی پدرش جدی است و مخالفان باید هشیارانە تدارکات لازم را برای زمانیکه شایعه مرگ خامنەای بە واقعیت میپیوندد و در پیامد این مرگ نزاع قدرت بالا میگیرد و فرصتی برای ساقط کردن نظام بوجود میآید داشتە باشند. مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران در داخل و خارج از کشور باید با اتحاد و همدلی تلاش کنند کە این فرصت را غنیمت شمردە و اجازە ندهند کە انتقال قدرت از پدر بە پسر صورت گیرد چونکە بعد از طی این روند بر خورد با این رژیم بسیار دشوارتر و پرهزینه خواهد شد.
من شخصا هنوز امیدوارم کە خامنەای و دیگر همدستانش قبل از مرگ در یک دادگاه بیطرف محاکمه و مجازات میشوند.
بە امید آن روز
#احمد_مرادی
اسلو