Home / ادریس مهرابی / کمبود دارو در ایران و‌ شرایط روزهای سیاه بیماران

کمبود دارو در ایران و‌ شرایط روزهای سیاه بیماران

 

یارسانمدیا

 

نویسندە: ادریس مهرابی

بازار دارویی ایران به صورت سینوسی دچار بحران و کمبود می‌شود. این کمبودها گاهی تا قرص‌های ساده سرماخوردگی و سرم هم کشیده می‌شود، اما داروهایی همواره دچار بحران هستند؛ مانند داروهای خاص، انسولین یا داروهای مربوط به شیمی‌درمانی.با توجه به کمبودهای بازار و میزان تقاضا، داروهای وارداتی قاچاق، در بازار سیاه و آنلاین خرید و فروش می‌شودبه همین سادگی بازار دلال‌ها روز به روز رونق می‌گیرد، به خصوص که وضعیت دارو مدام در حال بدتر شدن است و روزهای سیاه بیماران در راه است.

طبق اعلام انجمن داروسازی کشور، تنها داروهایی اجازه واردات دارند که در داخل تولید نشود. به این معنا که پزشک باید بر نمونه خارجی آن تأکید داشته باشد و اثربخشی معادل داخلی آن را تأیید نکند. البته در شرایطی که این رویه وجود داشته باشد و معادل آن پیدا نشود، چاره‌ای جز خرید از دلال‌های دارو وجود ندارد. کسانی که نه نام دارند، نه عکس، نه شماره خود را در تلگرام ثبت می‌کنند. مهم‌تر آن که اجازه نمی‌دهند خریدار به آنها مراجعه کند.

بازار دارو به صورت دوره‌ای دچار کمبودها می‌شود. در این میان داروی بیماران خاص و سرطانی مشهودتر است. این سیکل دائمی است، فقط نوع کمبودها در هر دوره تغییر می‌کند

تولیدات همه چیز در کشور شعاری است که از ابتدای پیدایش رژیم مطرح بوده است و سبب وابستگی و ورشکستگی شرکت‌های موفق تولیدکننده و وابستگی تمام‌عیار اقتصاد ایران به چین و هند شده است.

معمولاً این شعار در کشورهای پیشرفته دنیا نیز سرداده نمی‌شود؛ هر کشوری با توجه به زیرساخت طبیعی و داشتن تکنولوژی مناسب تولید و نیروی انسانی مناسب کالاهایی را که توان تولید با قیمت مناسب و کیفیت مناسب است به بازار داخلی و جهانی عرضه می‌کند و بقیه کالاها را وارد می‌کنند.

قابل ذکر است بنیاد برکت که متعلق به بیت خامنه‌ای است دارای شرکت‌های دارویی بزرگی مانند: شرکت سرمایه‌گذاری البرز، شرکت تولید دارو، شرکت البرز دارو، شرکت ایران دارو، شرکت گروه دارویی سبحان، شرکت سبحان انکولوژی، شرکت گروه صنعتی شفا فارمد، شرکت ک.بی.سی و… است. تمام اینها متعلق به بنیاد فرمان اجرایی خمینی و متعلق به شخص  خامنه ای است.

شرکت شفا دارو‌  متعلق به چه خاندانی هست؟

شرکت شفا دارو نیز متعلق به خاندان ولایتی است و چند شرکت زیرمجموعه دارد. شرکت جابر ابن حیان به نام اسکوئیپ در سال ۱۳۳۹ در ایران تأسیس شد و نماینده شرکت دارویی نامبرده و نماینده یک شرکت آمریکایی با همین نام بود. این شرکت سال‌ها پیش تنها شرکت دارویی بود که مورد تحریم آمریکا قرار گرفت چون تحت پوشش دارو تجهیزات هسته‌ای برای کاربری نظامی وارد می‌کرد.

این شرکت اخیراً توسط شرکت شفا دارو خریده شده است و همه اینها به‌عنوان تظاهر سهامی عام هستند و در بورس می‌توان سهامشان را خرید و فروخت ولی همگی سر در بیت خامنه‌ای و افراد وابسته به او دارند.

حمایت از تولید ملی چیست و چه فاجعه های دربر دارد؟

یعنی حمایت از بازار بزرگ بیت که تحت پوشش آن (چون دارو و مواد اولیه آن تحریم نیست) به‌راحتی پول‌های تروریسم جهانی، انواع مساجد در جهان و لابی‌های خود را تغذیه می‌کنند.

حال با وجود فشار افکار عمومی و کمبود برخی اقلام مانند شیر خشک که نبودش فاجعه‌بار است، برای سال آینده وعده داده‌اند که یازده میلیارد یورو دارو و تجهیزات پزشکی وارد کنند و معلوم نیست این وعده‌ها چه زمانی تحقق می‌یاب

فاجعه بعدی این است که مردم بیمه‌شده ایران شصت‌وپنج درصد هزینه دارو و درمان را آزاد می‌پردازند، در صورتی که سازمان تأمین اجتماعی ۳۰ درصد حقوق پایه کارگر را برمی‌دارد و دولت هم ده درصد آن را به‌عنوان مالیات کسر می‌کند و با این وجود این حجم هزینه گزاف دارو و درمان را باید مردم از جیب بدهند.

این ارقام حتی در سرمایه‌دارترین اقتصادها هم وجود ندارد و در نهایت این سریال دزدی و قمار با جان مردم ادامه دارد تا اینکه حکومت ولایت فقیه از ایران رخت ببندد.

 

ادریس مهرابی

2024/12/02