در تاریخ جامعەهای بشری کمتر فصلی را میتوان پیدا کرد کە بە اندازەی فصل مربوط بە اقلیتهای دینی زشت و وحشتناک باشد. اقیلتهای دینی و مذهبی در کنار زنان و بردگان بزرگترین قرباینان بد رفتاری، خشونت و تعدیات بودەاند.
دین اسلام بمدت ١٤٠٠ سال در روان و رفتار مردمان خاورمیانە جریان دارد. اسلام تبدیل بە بخش بزرگی از زندگی آدمیان این بخش از جهان گشتە است. ردپای دین در سیاست آنقدر نمایان و محکم است کە قدرت سیاسی بدون مجوز فقهی آن توان اندیشەگری و مدیریت اجتماعی ندارد. قدرت و اندیشە، هر دو، در سایەی ارزش و رحمت و برکت اسلام امکان حیات و حضور دارند. تنها راە حل درست و منطقی برای پایان دادن بە این وضعیت، برقراری نظامی عرفیگرا و آزادمنش است. برقراری نظامی عرفیگرا میتواند دین و دولت را از دخالت در امور و حوزە متعارف همدیگر باز دارد؛ هم احترام دین را نگە می دارد و هم احترام بە آزادی دین و گفتار را.
متأسفانە کوردهای عراق از نداشتن استراتژی مشترک دچار ضعف ژئوپولیتک و وابستە بە قدرتهای منطقە هستند . احزاب کوردستانی دارای همان آبشخور “اسلامی”می باشند کە دیگر برادران دینی”عرب ” و دیگر مردمان “امت اسلامی” هستند، و این تعلق و تعصب “امت” ی احزاب بر دیگر ازرشهای هویتی ارجح تر است. بعضی از این احزاب سیاست دوگانە و مبهم خاص خود را دنباک می کنند و هموارە نظر بە همکاری با ایران و ترکیە دارند، اما همزمان با تکیە بر رویەی پراگماتیستی از همگامی با جامعە عرب دریغ نمی کنند. بلوک بندی سیاسی در کوردستان با انگشت اشارە ترکیە و ایران و دگر قدرتهای منطقەای و فرا منطقەای طراحی می شود. اشغال مناطق یزیدی نشین بهمان اندازە می تواند سئوال برانگیز باشد کە فروش کرکوک بود . چگونە بعداز ٢ ماە استقرار نیرو پیشمرگە در این مناطق داعش برق آسا وارد آنجا شد و دست بە قتل ساکنین و تخریب اماکن دینی داد؟. اگر این یک تاکیک گرانقیمت و ناشیانە نظامی و یا کمبود اسلحە و نفرات نبود، میتوان آن را دسیسە نیروهای شر اسلام سیاسی عرب و کورد علیە جوامع دینی بدون کتاب اسمانی دانست.
امیداوریم کە نادیە موراد هموارە همان صدا و “هاوار” رسا و طنین افکنی باشد کە پردە از جنایتهای داعش برداشت، و با توجە بە موقعیت کنونی خود بتواند توجە جامعە جهانی را بیشتر از این نسبت بە نسل کشی ایزدیها، مخصوصا زنان، جلب کند.
دوبارە ضمن ابراز خوشحالی و تبریک بە نادیە موراد، توقع و امید آن داریم کە برندەی جایزە نوبل بتواند با سعی و تلاش خود بازسازی مناطق ایزدی، جبران خسارتهای مالی، فراهم کردن زمینە همکاری و دریافت کمک از سازمانهای جهانی در امور روانپزشکی و روانشناسی و کشاندن عاملین “نسل کشی شنگال” بە دادگاهای بین المللی در سرلوحەی مأموریت تاریخی خود برا پروندە “نسل کشی شنگال” قرار دهد.
سازمان دمکراتیک یارسان
١٠/١٠/٢٠١٨