Breaking News
Home / پانل آزاد / نه در دفاع از آسيد نصرالدين حيدري،بلكه دفاع از حقانيت يك موجوديت مظلوم.

نه در دفاع از آسيد نصرالدين حيدري،بلكه دفاع از حقانيت يك موجوديت مظلوم.

«واعظان کاین جلوه در محراب و منبر می کنند

چون به خلوت می روند آن کار دیگر می کنند»

نه در دفاع از آسيد نصرالدين حيدري،بلكه دفاع از حقانيت يك موجوديت مظلوم.

اخيرا در خلال گشتهاي تبليغي “كارپرداز” و “گماشته” ولي فقيه نظام جمهوري اسلامي (روحاني) به كرماشان و ديدار با سيد جلال الدين حيدري در فرودگاه و بازتاب آن در فضاي مطبوعاتي و مجازي در داخل و خارج كشور،ديدگاه ها و نظرات متناقض و متضاد وهمسو با اين پديده ،به بحث داغ روز بويژه در جامعه يارسان تبديل شده است.

Nawxas Nezeri

فارغ از اينكه آيا مهيا كردن و انجام چنين ديداري توسط وزارت اطلاعات و ارگانهاي رژيم طرح ريزي شده است يا نه، آنچه اهميت دارد،اذعان رژيم – ولو تلويحي – به موجوديت يك جامعه چند ميليوني كه خود را “ام القراي” ناسيوناليسم كورد نه فقط در كوردستان ايران بلكه در گستره ي كوردستان بزرگ مي داند،است.

رژيم بر اساس قانون اساسي خود حتى اين جامعه را نه به عنوان شهروند درجه سوم،بلكه موجوديت آنرا نفي مي كند.

اكنون كه رژيم از موضع ضعف و از سر نياز مطلق به فكر مردم يارسان افتاده است،يك گام مهم در تاريخ استقرار رژيم و به سود جامعه يارسان است. اين يك عقب نشيني “ايدئولوژيك ” سياسي و حقوقي رژيم در برابر حقانيت موجود جامعه يارسان است.

خود رژيم رسما در مكاتبات و بخشنامه هاي خود به مراكز سركوبگر به پناسيل انفجاري جامعه يارسان واقف است و باصطلاح آنرا “رصد” مي كند.

مي توان گفت كه نلفيق مبارزه سياسي در برونمرز و مبارزه مدني در داخل كشور توسط جامعه يارسان رژيم را به اين عقب نشيني وادار كرده است. مگر نه اينكه هدف عام وكلي مدافعان آزادي،پس راندن رژيم و تسخير ميادين بيشتر از اين نظام است؟

هر گونه امتيازگيري از رژيم،ايجاد تنفس براي مردم است ،بالاخص جامعه يارسان كه از ظلم و ستم مضاعف رنج مي برند.

سوي دگر تسليم شدن رژيم ،گرچه خوي ستمگري و جنايت بخشي از آن است،ورود جامعه يارسان به فطب بندي اجتماعي و سياسي در كشور و خروج از زير مجموعه كوردستاني در ايران و عرضه مطالبات خود به عنوان يك موجوديت قابل گفتگو و طرف حساب در تحولات آتي.

جامعه يارسان در صورت تداوم عقب نشيني بيشتر رژيم، بدون شك محور اصلي پيشبرد خواسته هاي زبان مادري “كوردي” در ايران خواهد بود،زيرا اعتراف رسمي رژيم به جامعه يارسان لاجرم كتب مقدس آن نيز بايد از دايره ممنوعات خارج شود كه به تبع آن زبان كوردي كه زبان رسمي كتب مقدس ياري است،به رسميت شناخته مي شود.

اين فرضيه كه روزي جامعه يارسان پيشتاز محوريت خطوط دگرگون سازي بنيادين در كوردستان ايران در مصاف با نظام جمهوري اسلامي شوند،بعيد به نظر نمي رسد.

زيرا اين جامعه از حيث برخورداري از كليه مؤلفه هاي يك قوم زنده دارا است و وظيفه احزاب و سازمانهاي كوردي است كه نقش آفريني اين جامعه با مجموعه سياسي و حقوقي آنرا بپذيرند.

جامعه يارسان مخالف خشونت و اهل مدارا و تسامح است و با علم به وجود دو مذهب مسلط و تحت سلطه توانايي ايجاد يك راه حل سومي را دارد.

نتيجه اينكه:

وراي دود دم برخي كه تنها در كنار گود نشسته وكارشان تنها جيغ و داد است،هرگونه تسليم شدن رژيم ولو قطره ايي را بايستي بسط داد و آنرا به زانو در آورد و آن دگرگوني عميق دمكراتيك را محقق ساخت.

ناوخاص نظري

اول خرداد

دیدگاهتان را بنویسید