یارسان میدیا
١٨. بهمن ١٣٩٧
یارسان میدیا: در این روزها کە چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران پشت سر گذاشتە میشود، ناظران بە نقد این رویداد و بررسی چگونگی وقوع آن میپردازند. یک طیف سیاسی بر این باورند کە این انقلاب یک ضرورت تاریخی بود و نمی شد از آن اجتناب کرد. از طرفی دیگر بسیاری از آن کسانی کە بە هر گونەای در پیروزی این انقلاب نقش داشتە اند بە شدت از عمل خود پشیمانند. اما اکثر تحلیلگران و مفسران سیاسی شکست رویای ایرانیان را برای ایجاد یک جامعە دمکراتیک بە تفسیر میکشند.
در انقلاب سال پنجاە و هفت، نظام نسبتا مدرن سلطنتی ایران سقوط کرد و قدرت بە دست آیت اللە خمینی کە از سالها قبل برای ایجاد نظام ولایت فقیه خیال پردازی کردە بود افتاد. این روحانی شیعە از معجون دین و سیاست حکومتی ایجاد کرد کە بقای آن مشڕوط بود بە ناآگاهی شهروندان و عدم برخورداری آنان از آزادیهای فردی و اجتماعی. در این چهل سال گذشتە بودجە هنگفتی در اختیار دستگاهای اطلاعاتی، ارشاد اسلامی وغیرە گذاشتە شدە است تا مانع دست یابی شهروندان بە وسایل ارتباط جمعی بی طرف و آزاد بشوند، زیرا نظام میداند کە با بیداری جامعە و اگاهی شهروندان از قدرت و توانایی خود، چنین نظامی را تحمل نخواهند کرد.
کمتر ایرانی پیدا میشود کە از مصیبت انقلاب اسلامی در امان ماندە باشد، حتی آنان کە در سر سفرە انقلاب نشستە و با دزدی و اختلاس سرمایەای اندوختە اند و آن را در کشورهای خارجی سرمایە گذاری کردەاند، ولی در عوض، آیندە نامعلومی در انتظار دارند چونکە کار مملکت بە جای کشیدە شدە است کە فرزندانشان در آن احساس امنیت نمی کنند.
برشمردن هزینە ای کە این رژیم بر ایرانیان تحمیل کردە است در گنجایش یک مقالە نیست. ادامە ٨ سال جنگ با عراق، هزینە های میلیاردی که خرج مقاصد توسعە گرایانە در کشورهای همجوار و هزینە سرسامان برنامەهای اتمی، نمونەهای هستند از زیانهای کە این رژیم بە ملت ایران وارد کردە است. کشتار بی رحمانە زندانیان سیاسی، اعلام جنگ علیە شهروندان كرُد و قتل عام انها همە از برکات انقلاب بە حساب می آید.
وعدە آیت اللە خمینی در مورد ارتقاع معنویات مردم هم عملی نشد. فضای خفقان سیاسی و فرهنگی موجب گرایش نوجوانان و جوانان به اعتیاد شدە است. عرصە را چنان بر مردم تنگ کردەاند کە وعدەهای آب و برق و اتوبوس مجانی بە رویای تبدیل شدە ومردم را درگیر مشکلات معیشتی، گرانی و کمبود مایحتاج عمومی کردەاند تا از دیگر آزادیهای اجتماعی و حقوق انسانی خود چشم پوشی کنند. ترویج خشونت در کشور سبب بی رحمی و قتل در سطح خانواده و در جامعه شده است. شهروندان نسبت بە همدیگر بی عاطفە و بیرحم شدەاند. کار بە انجا کشیدە شدە است کە مردم از نگاە اعدامها در میادین شهر لذت میبرند. بە طور کلی میشود گفت کە پیوندهای اجتماعی بین ایرانیان از هم گسیختە است و چندان امید بە همزیستی مسالمتآمیز باقی نماندە است.
ﻗﺸﺮﺑﻨﺪي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ایرانیان بر اساس دین و مذهب و ارتقاع جایگاە یک طبقە مشخص کماکان سیاستهای بنیادی این رژیم انقلابی بودە است. در حالی کە امکانات و سرمایە مملکت درسیطره قشر حاکم قرار دارد، اقشاربزرگی از مردم به پایین ترین طبقە اجتماعی نزول یافته و با تبعیض هدفمند در تمام زمینەها از جملە حق تحصیل، نداشتن فرصت برابر کسب شغلهای دولتی، محروم از موقعیتهای اجتماعی و سیاسی، و نداشتن حق آموزش بە زبان مادری و دیگر حقوق اجتماعی، فرهنگی و سیاسی روبرو هستند. که این تبعیضات درمورد اقلیتهای دینی و مذهبی آشکارتراست.
هزینەهای زیادی که نظام در اختیار نیروهای سپاە و بسیج قرار می دهد تا این باور را در انان پروردە شود کە در صورت سقوط این نظام موقعیت خود را از دست خواهند داد و در نتیجە، این نیروها بە بازوی سرکوب تبدیل میشوند و در روزهای نا آرامی و تظاهرات بدون هیچ اباهی هموطنان خود را بە قتل میرسانند.
از جملە گروهای اجتماعی کە در نتیجە انقلاب اسلامی مورد تبعیض سیستماتیک و همە جانبە قرار گرفتەاند مردم یارسان هستند. این شهروندان بزرگترین اقلیت مذهبی غیر مسلمان و اکثرا كرُد هستند. شاید بتوان گفت کە مردم یارسان بعد از بهاییان در معرض شدیدترین تبعیض و نابرابریهای اجتماعی قرار دارند.
یارسان مدیا مصاحبە ای با آقای منصور جوانمیری مسئول کمسیون تشکیلات و جانشین سخنگوی سازمان دمکراتیک یارسان در مورد شرایط زندگی مردم یارسان و چالشهای کە رژیم جمهوری اسلامی ایران در عرصە داخلی و بین المللی با آن روبروست داشتە است.
منصور جوانمیری در پاسخ بە سوال ما در مورد شرایط کنونی دولت جمهوری اسلامی ایران و آیندە نظام حاکم بر این کشور میگوید: نظام در حال حاضر در تنگنا قرار دارد و جناح های حاکم هر کدام دیگری را مقصر بحرانهای کنونی میدانند. اصولگرایان دولت را مقصر ناکارآمدی در شیوه مدیریت کشور می داند، در حالی که دولت آقای حسن روحانی و جناح اصلاح طلب حاکمیت را بە بحران آفرینی در روابط بین المللی متهم میکند و مشکلات کشور را ناشی از سیاستهای آمریکا و اسرائیل ستیزی میدانند کە از طرف بیت رهبری مدیریت و هدایت میشود. این فعال سیاسی معتقد است کە این تضادهای درون حاکمیت و نافرمانی مدنی نهایتا بە سقوط نظام اسلامی خواهد انجامید.
آقای منصور جوانمیری در مورد اهداف “استقلال، آزادی جمهوری اسلامی” کە آیت اللە خمینی قبل از بە قدرت رسیدن وعدە تحقق انها را دادە بود میگوید: انقلاب اسلامی ایران نه تنها به این اهداف نرسید بلکه آزادیهای اجتماعی و فردی محدودی کە پیش از انقلاب در جامعە رایج بود از مردم گرفت. او اضافە میکند، نظام قبلی ایران از زمینە اقتصادی در جایگاه بین المللی بود کە شایستە مردم ایران باشد. شهروندان دارای پاسپورت معتبرتری بودند و کشور در زمینە دیپلماتیک روابط دوستانه ای با همسایگان، آمریکا و اروپا داشته است.
جانشین سخنگوی سازمان دمکراتیک یارسان در مورد تبعیضاتی کە بعد از انقلاب تاکنون بر مردم یارسان روا میشود چنین میگوید: وضیعت اقلیتها بعد از انقلاب هر سال بدتر میشود. غیر مسلمانان، بخصوص مردم یارسان، در بدترین شرایط و تحت سخترین فشارهای فرهنگی و اقتصادی بسر بردەاند. برای کسب مشاغل در ادارات دولتی مجبور می شوند کە هویت دینی خود را جعل کنند. آقای جوانمیری ادامە میدهد کە مردم یارسان برای ترک دین خود همیشه تحت فشار بوده است. بە این منظور ساخت حسینیە و تبلیغ شیعه برای ترویج این مذهب در شهرها و روستاهای یارسانی در اولویت نظام بوده است. این در حالی است کە مردم یارسان از ساخت “جم خانە” محل عبادت دینی خود منع میشوند.
هموطنان، همانطوری کە در این مصاحبە شنیدیم نە تنها هیچکدام از وعدهای آیت اللە خمینی کە قبل از رسیدن بە قدرت داده بود عملی نشد، بلکە انقلاب بهمن ١٣٥٧ سرآغاز کارنامە تاریک و پر از جنایت اسلام گرایان در ایران بود. نقاب از چهرە تاجرانی افتاد کە کالای دین و وعدە بهشت بە مردم می فروشند و در مقابل سرمایە، آسایش، جان و کرامت انسانها را میگیرند و جهان هستی را برایشان بە جهنم تبدیل کردەاند.
اگر بخواهیم بە تنها دست آورد مثبت این انقلاب اشارە کنیم، این است کە بعد از قرنها مردم ایران فهمیدند کە اسلامگرائی وسیلەای است برای استعمار آنان و این پدیدە با تمام ارزشها و آزادیهای جهان شمول مغایرت دارد. پس دست بە دست هم دادە و برای آزادی وطن مشترکمان بکوشیم.
بە امید آزادی و صلح در ایرانی بدون تبعیض
یارسان میدیا.
02.02.2019